top of page

Dodik: ,,Republika Srpska je stabilna, a takva će i ostati, imamo odgovore na sve izazove"

Republika Srpska je stabilna i takva će i ostati, imamo jasne odgovore na sve izazove, prosječna plata je veća nego u FBiH, gradimo i investiramo, poručio je ovo na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


,,Republika Srpska dobro stoji. Prosječna plata u Srpskoj je veća nego u FBiH. Danas je u Republici Srpskoj pokrivenost uvozom i izvozom je 81 odsto, u FBiH nije ni 60 odsto što bitno utiče na platni trgovinski deficit BiH. Ukupan dug Srpske je 43 odsto domaćeg proizvoda, a javni dug ispod 35 odsto što govori da smo mi jedna od najmanje zaduženih zemalja na ovim prostorima. Srpska danas ima, istorijski, najveći broj zaposlenih. U ovoj godini smanjili smo za 200 miliona dug, vlastitim izvornim sredstvima, što govori da Srpska svoje poslove radi na najbolji mogući način u interesu građana", istakao je Dodik te dodao:


,,Povećali smo plate za 10 odsto, povećavamo penzije, dajemo pomoć mladima, dajemo pomoć penzionerima. To nije neko nama dao, naša privreda dobro stoji, zato mi gradimo bolnice, autoputeve, završavamo poslove koje smo počeli, završavamo UKC Srpske, imamo značajne investicije, imamo neke idiotizme koji tvrde da mi osiromašujemo građane, to je laž, stvorena je klima da se samo negativno piše. Republika Srpska je stabilna i takva će i ostati. Imamo jasne odgovore na sve izazove", kaže Dodik.

bottom of page