top of page

Dodik: Razgovaraćemo sa drugim partijama o učešću u vlasti

Lider SNSD-a I novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci da je cilj da se Vlada Republike Srpske i Narodna skupština što prije izaberu i počnu baviti svojim politikama nakon što je usvojen budžet za narednu godinu."Bavićemo se i pitanjima reformskog karaktera i donošenja određenih zakona koje smo najavili. A što se tiče Vijeća naroda Srpske, dogovorili smo strukturu u cilju da obezbijedimo izbor rukovodstva", naveo je Dodik.


Dodik kaže da će nakon što stupi na dužnost predsjednika Srpske, u skladu sa definisanom platformom vladajuće koalicije i politikama koje idu u korist Srpske, razgovarati sa svim drugim partijama u vezi sa njihovim učešćem u vlasti, bilo da je riječ o SPS-u, DNS-u, "Pokretu za državu", pa i opozicionim partijama kojima će uputiti poziv.


"Mi smo u okviru vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na današnjem sastanku u Banjaluci definisali naše osnovne politike s kojima ćemo nastupati prema drugima", rekao je Dodik.


Lider SNSD-a je dodao i da će učešće drugih partija u vlasti Srpske zavisiti od njihove podrške Klubu Srba u Domu naroda BiH, te SNSD-ovim i koalicionim politikama na nivou BiH.


Dodik je naveo da će na tom planu nastojati da uključi sve da rade u interesu Srpske jer dolaze izazovna vremena.


"Želimo obezbijediti visok stepen političke usaglašenosti bez obzira na političke pripadnosti", rekao je Dodik i poručio da je važno da sve srpske partije na nivou BiH zajednički štite interese Srba i Srpske.


On je ocijenio da je Srpska institucionalno stabilna, te da je sastanak koalicije bio kvalitetan i pokazao izuzetan stepen jedinstva i usaglašenosti zajedničkih politika.

Comments


bottom of page