Dodik pozdravio zajedništvo stranaka iz Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da poslanici ove partije nisu i neće učestvovati na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, te smatra da je dobro što se i ostale političke partije tako ponašaju.Dodik je pozdravio ovu manifestaciju zajedništva i jedinstva, te pojasnio da to predstavlja učestvovanje u radu, a ne blokadu.


"Time smo jasno manifestovali i jedinstvo i poštivanje zaključaka Narodne skupštine, u čijim smo odlukama i zaključcima svi kolektivno učestvovali i SNSD i sve druge političke partije, pogotovo one koje se nalaze na nivou BiH u predstavničkim tijelima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


On je rekao da ni o kakvoj blokadi nije riječ.


"Naša je volja da li ćemo odlučivati ili nećemo, te da li nam se nešto sviđa ili ne. Nigdje na svijetu se ne propisuje da poslanici obavezno moraju da glasaju", rekao je Dodik.


On je napomenuo da se podrazumijeva da svaka partija odlučuje za sebe, te da nikada nije imao namjeru da govori u nečije ime, pa ni u ime partije Mirka Šarovića.


Dodik očekuje da bude zakazana i sljedeća sjednica Predsjedništva, koja je bila obavezna da se zakaže 15 dana nakon prethodne.


"To vrijeme je prošlo, što govori da je opet riječ o nekoj manipulaciji. Okrivljuje se Dodik što ne radi, a onaj ko treba da zakaže, ne zakazuje sjednicu, ali mi smo nešto krivi", rekao je Dodik.