top of page

Dodik: Ponovo izražena podrška Srbiji o pitanju Kosova i Metohije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ponovo izrazio podršku Republike Srpske u izazovima s kojima se suočava Srbija kada je riječ o Kosovu i Metohiji.Dodik je u objavi na Instagramu podsjetio da je protekle sedmice razgovarao sa Vučićem o pritiscima na Srbiju i srpski narod.


On je ukazao da sve vrijeme zapadni centri moći atakuju na status i prava Republike Srpske.


- U kolumni "Šta stranci hoće", koju sam napisao prošle sedmice, jasno sam poručio da mi, Srbi, i ne treba da čekamo razne mešetare da nam smućkaju još jednu splačinu, nego da iznova tražimo rješenje srpskog nacionalnog pitanja na Balkanu, baš po uzoru kako je, ranije, to pitanje riješio njemački narod. Može za početak dvije srpske države Srbija i Republika Srpska - naglasio je Dodik.


Dodik je naveo da je važan sastanak održao s poljoprivrednim proizvođačima Semberije, kojima je rekao da Republika Srpska čini i činiće sve kako bi pomogla poljoprivrednicima.


On je dodao da se to vidi i kroz agrarni budžet koji je povećan na 180 miliona KM kako bi se sačuvala i ojačala domaća poljoprivredna proizvodnja.


Predsjednik Republike Srpske ove sedmice sastao se i sa ambasadorom Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom i sa rezidentnim koordinatorom UN u BiH Ingrid Mekdonald.


Doodik je u Banjaluci razgovarao sa ministrom spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem.


- Konstatovali smo da nas čekaju obimni poslovi koje treba završavati na nivou BiH i da je osnovni princip naše saradnje da se redovno konsultujemo o svakom pitanju i da pokušamo doći do konsenzusa da se afirmiše ustavna BiH - naveo je Dodik.


On je u srijedu prisustvovao premijeri filma "Oluja".


- Film "Oluja" je izuzetno važan ne samo za filmsku industriju, nego i za našu istoriju, i to je najbolja platforma kako bi se događaji koji su obilježili istoriju srpskog naroda na najbolji mogući način zabilježili i predali budućim generacijama - naglasio je predsjednik Republike Srpske.


Naveo da je u Laktašima prisustvovao polaganju kamena temeljca za novi pogon za proizvodnju industrijske elektronike, gdje će posao dobiti 400 radnika.

Comentarios


bottom of page