top of page

Dodik: Ponosan sam na sve što je Srpska danas

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je ponosan na sve ono što je Srpska danas i srećan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku.Dodik je dodao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.


"Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu", napisao je Dodik.


Dodik je dodao da će obilježavanje Dana Republike početi danas polaganjem vijenaca palim borcima, zatim dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.


"S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu", rekao je Dodik.


Predsjednik Srpske istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa praksa - dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja najvoljenije Republike.


"Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara", dodao je Dodik.


Predsjednik Srpske navodi da su proteklu sedmicu obilježili dani slavlja i okupljanja i da je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, a potom i večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.


Badnji dan i Božić Dodik je proslavio u društvu porodice.


Dodik je naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vijest o monstruoznom napadu na srpsku djecu na Kosmetu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.


"Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu", poručio je Dodik.


Prošle sedmice, kako je naveo, održani su i razgovori sa predstavnicima "osmorke".


"Jasno smo poručili da želimo da se odblokiraju procesi u BiH, ali i ponovili da to ne znači da ćemo odustati od svojih prava te da nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu", dodao je Dodik.

bottom of page