top of page

Dodik: Pokrenut čisto politički proces, braniću se kao predsjednik Republike

Protiv mene je pokrenut čisto politički proces bez ikakve pravne osnove, u kojem se žele obračunati sa Srpskom i sa mnom kao predsjednikom zato što sam, poštujući Ustav Republike Srpske, potpisao ukaz o proglašenju zakona koji je prošao ukupnu proceduru u Narodnoj skupštini, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.On je istakao da će se u Sudu BiH braniti kao predsjednik Republike.


"Dobio sam optužnicu na latinici i tražio sam da bude na ćirilici. Optužnica je nerazumljiva jer je na bazi činjenice da Kristijan Šmit proglašava zakone i da svako ko ne poštuje njegovo nedjelo može u zatvor", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".


On kaže da je stranac nametnuo određene akte i kao nigdje u svijetu rekao da se, ako se ono što on kaže i učini ne poštuje - ide u zatvor.


"Prvi sam koji je po tom osnovu doveden pred Sud BiH, koji je i sam neustavan, time i nelegalan, jer u Ustavu nigdje ne piše da BiH ima Sud i Tužilaštvo, te ne razumijem na čemu je tako nelegalno i neustavno Tužilaštvo zasnovalo optužnicu protiv mene", rekao je Dodik.


On je dodao da ne može vjerovati da u tako zasnovanom Tužilaštvu i Sudu sjede pravnici koji ignorišu činjenicu da se u Ustavu BiH kaže da jedino zakonodavnu aktivnost u BiH sprovodi Parlamentarna skupština i niko više.


"Nemoguće je da Tužilaštvo i Sud prihvataju odluke Kristijana Šmita, neovlaštenog stranca kojeg nije imenovao Savjet bezbjednosti UN", rekao je Dodik.

bottom of page