top of page

Dodik: Podrška i pomoć stradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je pokrenuo aktivnosti da se zajedno sa domaćim privrednicima prikupi humanitarna pomoć, hrana i sve što je potrebno i narednih dana pošalje narodu u Turskoj i Siriji, za koju je već obezbijeđeno 100.000 KM.Dodik je, u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu, naveo da su Republiku Srpsku, kao i cijeli svijet, duboko potresle slike stradanja nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku prošle sedmice, a u kojem je život izgubio veliki broj ljudi.


- U ime Republike Srpske odmah sam ponudio podršku i pomoć, nakon čega je naš specijalizovani tim Civilne zaštite otišao u Tursku kako bi pomogao stradalima i pokazao našu solidarnost - naveo je Dodik.


Predsjednik Srpske je podsjetio da je u protekloj sedmici razgovarao sa direktorom Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Јasminkom Vučković o aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, kao i o daljim planovima.


Dodik je naveo da je sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu Stefanom Slijepčevićem razgovarao o položaju studenata i mladih.


- Važno je da slušamo glas mladih i probleme s kojima se suočavaju, a rezultat toga je to što danas imamo znatno poboljšan studentski standard - dodao je Dodik.


Predsjednik Srpske je podsjetio da je u razgovoru sa producentom Sašom Miovčićem izrazio zadovoljstvo što ima priliku da podrži snimanje filma o doktoru Miodragu Laziću.


On je napomenuo da je imao odvojene sastanake i s ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom, ambasadorom Mađarske Kristijanom Pošom, ambasadorom Švedske u BiH Јohanom Stromkvist.


Dodik je naglasio da je s velikim zadovoljstvom prisustvovao potpisivanju ugovora za gradnju nove savremeno opremljene bolnice u Trebinju, u koju će biti uloženo 128 miliona KM, a čije usluge će koristiti i građani susjednih gradova i opština, čime su nastavljena velika ulaganja u zdravstveni sektor.


- Otvarajući Balkan solar samit u Banjaluci rekao sam da želimo da čujemo mišljenje i prijedloge struke i da se prilagodimo svemu onome što je potrebno kako bismo dalje razvijali naš energetski sektor - naveo je Dodik.


Dodik je u petak, 10. februara, prisustvovao Svetosavskom balu u bečkoj palati Hofburg, a juče je uručio orden šefu Centra za ginekološku endokrinologiju Univerzitetske bolnice u Beču Peteru Frigu, koji mu je dodijeljen povodom Dana Republike Srpske kao velikom prijatelju srpskog naroda.

コメント


bottom of page