top of page

Dodik: Pobijedio sam uprkos miješanju zapada

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za rusku agenciju TASS da je pobijedio na predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj 2. oktobra uprkos miješanju Zapada."Moja ukupna prednost, prema rezultatima izbora, iznosi 30.000 glasova, odnosno oko pet ili šest odsto. U trenutnim okolnostima, to je veoma značajan rezultat, koji se ne može dovesti u pitanje bilo kakvim postupkom koji bi ovdje pokrenule opozicione stranke, koje su zapadne ambasade podstakle da izazovu nestabilnost", rekao je Dodik.


Komentarišući rezultate glasanja, Dodik je dodao da je situacija "mirna i stabilna", te da se razmatra formiranje nove vlade i da će se danas održati prvi sastanci.


Dodik: Srpska će sarađivati sa Rusijom, vrata neće biti zatvorena za Zapad


Republika Srpska će sarađivati sa Rusijom i Zapad to mora da poštuje, rekao je agenciji TASS srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


"Glavni prioritet naše spoljne politike je uspješna saradnja sa Srbijom, Rusijom, prijateljskom Mađarskom, Kinom i ostalima koji to žele", izjavio je Dodik.


On je dodao da "naravno, vrata neće biti zatvorena za Zapad".


"Pokušaćemo da razgovaramo i sa njima, ali oni moraju da nauče da takva komunikacija više nije moguća sa pozicije zahtjeva za potpunom podređenošću i pokoravanjem", izjavio je Dodik.


On je dodao da Zapad, ako želi da razgovara, mora da poštuje prioritete spoljne politike Republike Srpske, "a oni su povezani sa istorijski dokazanim prijateljstvom između Ruske Federacije i srpskog naroda".


bottom of page