top of page

Dodik: Pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je pitanje imovine trajno riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i da to pitanje neće biti razmatrano u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je na svom "Instagram" profilu podsjetio da je na sastanku predstavnika organa vlasti Republike Srpske i u zajedničkim institucijama s liderima političkih partija vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD-a i predstavnika opozicionog SDS-a dogovoreno da sutra u Narodnoj skupštini bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na sve veći pritisak na Srpsku.


"Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum Republici Srpskoj i međunarodnoj zajednici", naveo je Dodik.


Dodik je napomenuo da BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji.


"Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dato BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom periodu dogovarati naše akcije", dodao je Dodik.


Dodik je naveo da su u protekloj sedmici održani vrhunski teniski mečevi na turnirnu "Srpska open", koji je sjajno organizovan.


"Banjaluka i Republika Srpska pokazale su se kao izuzetno dobar domaćin učesnicima i gostima na ovom najvećem sportskom događaju",rekao je Dodik.


Dodik je podsjetio da je prisustvovao i prezentaciji planova za nastavak izgradnje Banjskog kompleksa "Slatina", koji će imati centralni paviljon u kojem će biti ugostiteljski sadržaji, zatim kongresnu salu, vidikovac, hotel s velnes sadržajima i zatvoreni bazen, kao i velike parkove.


Predsjednik Srpske juče je prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" na vojnom aerodromu u Batajnici i, kako je naveo, uvjerio se da je Vojska Srbije modernizovana i spremna da brani srpski narod gdje god on živio.

Comments


bottom of page