top of page

Dodik optužio Šarovića: Bio je blizak sa Đorđem Ždralom, čuvao ga čovjek koji je ubio 12 ljudi

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine optužio je visokorangirane članove SDS da su sarađivali s kriminalcima, a lidera Mirka Šarovića da je blizak s Đorđem Ždralom.


Govoreći o korupciji, Dodik je rekao kako je najveći primjer korupcije i zloupotrebe sistema “što je šef Kabineta ministra bezbjednosti iz prošlog saziva direktno komunicirao s kriminalcima i omogućavao im otvaranje tranši kuda da uvoze i prevoze drogu u BiH”.

– Ima i njihova izjava da je SDS dato 3,8 miliona KM do 2018. godine da uđe u izbornu kampanju. O tome se ne piše, to nije korupcija. Da su dobili izbore, imali bi vlast narkomana i ostalih – rekao je Dodik.


Naveo je i to kako je Mirka Šarovića, dok je bio predsjednik Republike Srpske, čuvao “čovjek koji je profesionalni ubica optužen za 12 ubistava, a da ga sada traži Interpol”.

Istakao je i kako mu se obratilo desetero ljudi koji su zabrinuti zbog toga što je Đorđe Ždrale na slobodi.


– Mi u Istočnom Sarajevu pokušavamo izbaciti sve kriminalne grupe. On nije trebao izaći. A svi s kojima sam razgovarao, bilo ih je preko 10, mi kažu da je s njim bio blizak Mirko Šarović – rekao je Dodik, prenosi N1.

bottom of page