Dodik: Opozicija samo potvrđuje da su lovci na skupljanje jeftinih poena

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u Republici Srpskoj ne treba da brani Dan Republike Srpske od Dodika, koji je za razliku od njih učestvovao u njenom proglašavanju.
"Svim dobronamjernim ljudima je jasno da sam odgovarao na pitanje, na nečije ideje da i Republika Srpska svoj dan slavi kada slavi svoj dan i Srbija. Ti dobronamjerni su mogli takođe da pročitaju da sam rekao da o toj ideji treba razgovarati, i da će se 9. januar uvijek slaviti u Republici Srpskoj. Niti sam rekao da ćemo Dan republike slaviti na neki drugi datum, niti je ta odluka u mojim rukama", naglasio je Dodik.


Na pitanje Srne da prokomentariše reagovanja opozicije na njegovu izjavu u vezi sa obilježavanjem Dana Republike, Dodik je rekao da je zadivljen spremnošću SDS-a i PDP-a da brane Republiku Srpsku od Dodika.


"Još kada bi bili spremni da je brane od velikobošnjačke politike ili međunarodne okupacije priznao bih im da su patriote. Ovako, samo potvrđuju da su lovci na skupljanje jeftinih poena", zaključio je Dodik.Izvor: Srna