top of page

Dodik: Opozicija još jednom pokazala da vodi podaničku politiku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naveo je da je "Republika Srpska i zaključcima Narodne skupštine potvrdila da se protivi uvođenju sankcija Rusiji".


"Ovim zaključcima potvrđen je naš neutralan stav, koji je jedini ispravan i u interesu svih naših građana. Cijeli svijet osjeća posljedice ove krize i naš prioritet je da osiguramo da građani Srpske imaju dovoljne količine hrane, energenata i energije" napisao je Dodik na Tviter nalogu.

Dodik je poručio da Srpska ostaje posvećena očuvanju mira, poštovanju Dejtonskog sporazuma i opredijeljena za integracije u EU.


"Žao mi je što opozicija nije prepoznala važnost jedinstvenog stava u vezi sa ključnim pitanjima. Јoš jednom su pokazali da je politika koju vode neozbiljna, neodgovorna i podanička" naglasio je Dodik.Narodna skupština Republike Srpske smatra da je neutralan stav o pitanju sukoba između Rusije i Ukrajine i protivljenje uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji u interesu Republike Srpske u okviru trenutne međunarodne, političke i bezbjednosne pozicije Srpske, ističe se u zaključcima koje je sinoć usvojio parlament.

bottom of page