Dodik održao državničku lekciju opoziciji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske održao državničku lekciju opozicionima partijama, saopšteno je iz Pokreta za Bijeljinu.Iz Pokreta napominju da namjera da se Republika Srpska zaštiti, ojača, osiguraju njene nadležnosti i vrati ono što joj pripada - mora dobiti podršku svih partija, uz punu slobodu da svaka pruži svoj doprinos u izboru načina ostvarenja.


"Narod očekuje jedinstvo po ovakvim bitnim pitanjima, a ne borbu za vlast. Samo sloga donosi snagu u stavovima i učvršćuje poziciju za pregovore", navedeno je u saopštenju.


U ovoj stranci ukazuju da Republici Srpskoj u bitnim, istorijskim momentima, treba zajednička mudrost svih predstavnika naroda, koja je bila postignuta na početku ovog procesa.


"Prikupljanje jeftinih predizbornih političkih poena, jurišanje na vlast po svaku cijenu, slanje oprečnih poruka i sijanje podjela u narodu tokom istorije samo je otežavalo sticanje i odbranu slobode", ukazali su u Pokretu.


Iz ove političke opcije izrazili su uvjerenje da će sve partije pronaći potrebnu snagu i mudrost, te još jednom pozvali na jedinstvo svih političkih snaga i preuzimanje pune odgovornosti za najvažnije interese naroda.


Narodna skupština Republike Srpske održala je juče sjednicu o vraćanju prenesenih nadležnosti i usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.