top of page

Dodik: Odnosi Republike Srpske i Kine ubrzano se razvijaju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas se odnosi Kine i Republike Srpske ubrzano razvijaju, zahvalivši kineskoj državi i kompanijama na podršci Srpskoj.

Dodik je u obraćanju putem video-linka na petom Kineskom forumu za razvoj automobila tokom Kineskog internacionalnog sajma u Šangaju 2022, poručio da je Republika Srpska veliki prijatelj Kine.


- Održavajući naše prijateljske odnose, uspjeli smo da izgradimo velike projekte i unaprijedimo razvoj naše infrastrukture. Ove godine realizovana su dva infrastrukturna projekta zahvaljujući velikim kineskim državnim kompanijama - rekao je on.


Dodik je istakao da je Republika Srpska voljna da radi sa Kinom kako bi se nastavila fokusirati na ključne oblasti produbljivanja praktične saradnje i ostvarivanja zajedničkog razvoja - poručio je Dodik.


On je rekao da je posljednjih godina primjetan brz rast industrije novih energetskih vozila u Kini, a kineski automobili su dobro poznati u Evropi i ovom dijelu svijeta.-Republika Srpska kao strateški partner inicijative "Јedan pojas - jedan put" do sada je kroz finansiranje infrastrukturnih projekata državnih auto-puteva, kao i finansiranje izgradnje ključnih energetskih objekata u velikoj mjeri učestvovala u saradnji i jačanju bolateralnih odnosa dvije zemlje - Narodne Republike Kine i Republike Srpske - rekao je Dodik

Comments


bottom of page