top of page

Dodik: Odlaskom Radoslava Brđanina izgubili smo iskrenog rodoljuba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici bivšeg šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslava Brđanina, koji je preminuo jutros u Banjaluci."Duboko me je potresla vijest o smrti Radoslava Brđanina velikog patriote koji je veći dio svog života žrtvovao za slobodu i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima", naveo je Dodik.


On je naglasio da će bivši šef Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslav Brđanin ostati upisan posebnim slovima u istoriji srpskog naroda, koji je njegovim odlaskom izgubio iskrenog i pravog rodoljuba, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


"Primite izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja u vašem velikom bolu", naveo je Dodik u telegramu saučešća upućenog porodici preminulog Brđanina.


Bivši šef Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslav Brđanin preminuo je jutros u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.


Brđanin, kojeg je Haški tribunal osudio na 30 godina zatvora, pušten je na slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja nakon 23 godine odsluženja kazne.


U subotu, 3. septembra, stigao je u Banjaluku gdje ga je na Aerodromu dočekalo vozilo Hitne pomoći.


Nakon što je stigao u Srpsku, bio je smješten na Univerzitetskom kliničkom centru i nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.

bottom of page