top of page

Dodik: Odgovornosti - ključna riječ u funkcionisanju javnog sektora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će odgovornost biti ključna riječ u narednom periodu kada je riječ o funkcionisanju javnog sektora.


"Moramo da napravimo novi pristup u ovim godinama u vezi sa funkcionisanjem javnog sektora i odgovornosti prema tim pitanjima", rekao je Dodik novinarima na Jahorini.


Odgovarajući na pitanje novinara zašto je tek sada došla inicijativa za otkaze za sve zaposlene u javnom sektoru koji ne dolaze redovno na posao, Dodik je rekao da je takvih inicijativa bilo i ranije, ali da je očigledno sada postalo neki javni fokus.


"Direktori u javnim preduzećima imaju sedam dana da to završe, a nakon toga lete oni. Mi ćemo napraviti sistem kontrole koji će pokazati u svakom preduzeću na koji način se to dešava", naveo je Dodik.


On je rekao da ne zna iz kog razloga se to dešavalo i koliko toga ima.


"Sačekajmo sedam do 10 dana i saopštićemo vam broj takvih. Nema pravdanja za to. Kad se nešto pojavi mi reagujemo, a dok to ne dođe do nas ne možemo reagovati", naveo je Dodik.


On smatra de je mnogo više priče o tome u javnom diskursu nego što stvarno postoji, ističući da to pitanje mora da bude riješeno, bilo ono marginalno ili masovno.


"Odgovornost će biti ključna riječ u narednom periodu", poručio je Dodik.


Dodik je izjavio juče u Banjaluci da će biti povećan stepen odgovornosti, prije svega javne uprave i da će biti riješeno pitanje ljudi koji nisu zahvalni na tome što rade na nekom od mjesta u javnoj upravi.

Comments


bottom of page