Dodik: Odbijamo bilo kakav monopol

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ljudi u Republici Srpskoj žele da imaju pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučuju shodno svojim interesima, te da on odbija bilo čiji monopol u toj oblasti.
Osvrćući se na uvođenje novih tehnologija "Huavej" i "G5" mreže u BiH, Dodik kaže da je BiH još uvijek na "trećem paketu" tih mreža, da je peti paket daleko.


"Ono što je ovdje poznato jeste da postoje neke inicijative sa Zapada koje traže određene diskvalifikacije. Mi smo na Predsjedništvu o tome razgovarali i odbio sam bilo kakvu mogućnost da se monopolistički i na bilo koji selektivan način pristupi nabavci", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.


Dodik je istakao da ljudima u BiH treba dati mogućnost da izaberu ono za šta smatraju da je najbolje i najefikasnije i najjeftinije za sve.


On je dodao da je u tom pogledu upoznao ambasadora Kine u BiH Ji Pinga o takvom razvoju situacije nešto ranije, ali da stav Republike Srpske ostaje isti.


"Mi želimo da imamo pristup svim poznatim tehnologijama i da odlučujemo shodno našim interesima o tome", rekao je Dodik.Izvor: ATV