top of page

Tragedija potresla Republiku Srpsku: Dodik obećao pomoć porodici stradale majke i kćerke u požaru

U tragičnom požaru koji se dogodio juče u Mokrom, opština Pale, život su izgubile tridesettrogodišnja žena i njena osmogodišnja kćerka. Porodična kuća izgorjela je, a nesrećna majka nije uspjela iznijeti svoje treće dijete.



Informacije o požaru stigle su policijskoj stanici Pale oko 1:30 časova, a policijski službenici i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice brzo su reagovali i lokalizovali požar.


Goran Božić, komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala, istakao je da požar nije primijećen na vrijeme zbog gluvo doba noći, kada niko nije bio budan. Nastradala majka je probudila supruga, koji je iznio dvoje djece, svekrvu i svekra, ali nije uspjela iznijeti treće dijete.


"Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mjesta zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Gasilo se sa spoljašnje strane nakon čega smo dobili pojačanje i ušli u kuću", izjavio je Božić.


Nažalost, požar je izazvao smrt majke i kćerke, a kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela dupleks kuće su izgorjeli. Uviđaj je trenutno u toku, a uzrok požara biće poznat nakon završetka istrage u prisustvu sudskog vještaka.


Danas je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, obavijestio javnost o ovoj tragičnoj nesreći, izražavajući duboko saučešće porodici Terzić. Dodik je takođe najavio da će institucije Srpske pružiti pomoć porodici kako bi riješila stambeno pitanje.


"S velikom tugom sam primio vijest o nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u Palama, gdje su u požaru stradale majka i kćerka. Ova tragedija pogodila je cijelu Republiku Srpsku. Naše misli i molitve su s porodicom Terzić, kojoj upućujem izraze najdubljeg saučešća. Institucije Srpske će pomoći ovoj porodici da riješi stambeno pitanje", napisao je Dodik na Twitteru.


Na području opština Pale i Istočni Stari Grad danas je proglašen dan žalosti.

bottom of page