Dodik: Obezbijedili smo pet miliona KM čeka se Gradska uprava


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pozvao Gradsku upravu Banjaluka da riješi imovinsko-pravne odnose i izda građevinsku dozvolu kako bi što prije počeli radovi za izgradnju mosta preko Vrbasa u banjalučkom naselju Česma, budući da je novac spreman.
„Republika Srpska obezbijedila je pet miliona KM za ovaj projekat“, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas posjetio lokaciju na kojoj je planirana gradnja.


„Most je veoma važan da bi se uspostavila normalna saobraćajna komunikacija sa centrom grada iz ovog naselja u kojem živi više od 6.000 stanovnika“, rekao je Dodik novinarima.


„Ovo je most koji mi čekamo tolike godine. Sredstva postoje, a postoje isto tako i kočenja od strane Gradske uprave gdje se to bez ikakvih razloga dešava. Mi smo danas dobili zvaničan odgovor zašto ovaj projekat još stoji. Građevinski materijal poskupljuju, a sredstva su ograničena i ta vrijednost je sve manja i manja i ne vidim razlog zašto nam to Grad koči“, rekao je Miloš Krčić, mještanin Česme.


Most preko Vrbasa u naselju Česma uništen je u poplavama 2014. godine.


„Nama ovaj most znači za jednu normalnu komunikaciju sa gradom. U prilici ste da vidite da kod Novog Borika niču nova naselja i mi u naselju Česma imamo problema sa gužvama prilikom dolaska u grad i taj most bi svakako rasteretio ulazak nas iz Česme prema gradu", rekao je Nikola Srdić mještanin ovog banjalučkog naselja.


Lokaciju na kojoj je planirana gradnja mosta danas je sa Dodikom posjetio i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlado Đajić.