Dodik o spornoj nabavci PCR testova u Srpskoj ,,Svako ko je prekršio zakon treba da odgovara"

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da svako ko je prekršio zakon treba da odgovara i poručio da je na nadležnim organima da rade ukoliko je bilo sporne nabavke PCR testova.


,,Nemam pojima o spornim nabavkama. Stalno neki pokušaji da se samo okupiramo raznim stvarima. Imaju nadležni organi da oko toga rade. Ako je neko prekršio zakon onda neka odgovara za to'', rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


Dodik je rekao da je predložio danas Izvršnom komitetu SNSD-a da utvrdi politički stav da svako protiv koga se pokrene istraga bude smijenjen sa funkcije.


,,Moje kolege u Izvršnom komitetu smatraju da ne možemo vjerovati tužilaštvu i da bi tužilaštvo to zloupotrijebilo i da ćemo ostati pri onome da pravosnažna sudska presuda znači automatski gubitak posla, odnosno mjesta na koje je imenovan bilo ko iz SNSD-a. I to je fer'', rekao je Dodik.


Vjerovati ovakvim tužiocima koji ne rade 10 godina, kaže Dodik, upitavši zašto nisu reagovali oko tih PSR testova kada se to dešavalo.


,,Ovo je mali grad i sve se živo zna. Neko je sjedio i čekao neki trenutak da bi politički iskombinovao da bude u istom trenutku. Ne branim nikoga, ali mi je potpuno neprihvatljivo da se pravi tolika priča'', rekao je Dodik.