top of page

Dodik o predstojećim slavama “Na stolu ostane pola hrane, a svi pričaju kako je loše u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će penzioneri dobiti penzije prije Božića 2024.



Na konferenciji za medije, Dodik je rekao da je sa ostalim funkcionerima Srpske “zatvorio konstrukciju” isplate penzija i u januaru.


– Biće prije Božića, kao što to tradicionalno radimo. Da li to neko primjećuje, ili iz opozicionih razloga kakuliše, to je drugo pitanje. Naša stabilnost je jaka, ali imamo osjećaj pritiska jer nam se ne dozvoljava da se na tržištu zapada pojavljujemo kao faktor. Danas je Republika Srpska najmanje zadužena na ovim prostorima. Naš javni dug je 34 odsto BDP, a BDP je dostigao 15 milijadi maraka. Naš ukupni dug je 40 odsto – rekao je Dodik.


Potom se osvrnuo na brojne slave koje u narednom periodu proslavljaju Srbi pravoslavci.


– Imate slave poput Nikoljdana gdje pola Srba slavi, a pola ide na slavu. Imate i slave na kojima se samo priča negativno o Republici Srpskoj. A, kada pogledate sto, to nije ručak, to je gozba. Ostane bar pola hrane koja nije potrošena. A, svi koji sjede, samo govore ne valja ovo, ono. Nemam ja ništa protiv toga da pričaju, ali mi djeluje apsurdno da u danima slave, da im je u glavi samo da nešto ne valja. Ali, to smo mi, zato ja i volim ovaj narod. Zato što ima svoju specifičnost koju ne želi da izgubi. Ona se zove Republika Srpska – rekao je Dodik.

bottom of page