top of page

Dodik o optužnici: Dokaz koliko je sve na brzinu urađeno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je danas na konferenciji za novinare između ostalog, i o odluci Suda BiH koji je Tužilaštvu BiH vratio optužnicu, podignutu protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.Dodik je rekao da taj potez pokazuje koliko to nije bilo sređeno, te koliko je sve na brzinu urađeno i poslato


"Jutros sam obaviješten da je neko tamo vratio optužnicu. Nisam čak pročitao ni razloge. Naravno da me pogađa, ali svjesno i nesvjesno to ignorišem. To pokazuje koliko to nije bilo sređeno. Koliko je to na brzinu sklepano i poslato. Čak ni sudija nije mogao da pređe preko toga što nije valjalo. Je li to bio dovoljan razloga da jednom tužiocu koji je neodgovorno podigao optužnicu protiv mene i Lukića, nije bilo dovoljno da neko kaže čekaj stani, imaš li ti ikakve odgovornosti? Ko si ti da možes sve to da radiš? Ako to nije dovoljno, šta je? Svašta znamo šta se dešavalo. Većina tužioca, kojima je ponuđeno da to rade, je odbila. Nemojte se iznenaditi da Sud to prebaci na Banjaluku, pa da kažu Dodik je to prebacio na Banjaluku kao na prethodnom nekom slučaju", rekao je Dodik.


Podsjećamo, optužnica je vraćena na uređenje i dopunu u petak 18. avgusta.


To je urađeno zbog puno manjkavosti, u smislu člana odredbe zakona 227. stav 1 c) ZKP BiH.


Po prijemu optužnice sudija je utvrdio da ista ne sadrži opis djela iz kog proizilaze zakonska obilježja krivičnog djela, vrijeme i mjesto učinjenja krivičnog djela, predmet na kome je sredstvo kojim je izvršeno krivično djelo kao i ostale potrebne informacije za što preciznije određivanje krivičnog djela.

bottom of page