Dodik: Nije problem ponovno brojanje glasova, već nezakonit rad CIK-a

Nije problem ponovno brojanje glasova, ali je problem što CIK BiH ne radi to u skladu sa zakonom, rekao je kandidat za predsjednika Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.- Oni su morali da utvrde prethodne rezultate i daju mogućnosti da se u roku tri dana eventulano ulože žalbe i onda da odlučuju o svemu - rekao je Dodik.


Dodik ističe da je CIK "pao" pod političke uticaje ili ulicu.


- U Sarajevu to vidimo sve češće, kao što je Kristijan Šmit pao pod uticajem ulice u Sarajevu prije nekoliko mjeseci. To i sada isto vidimo - naveo je Dodik.


Dodik je naveo da je CIK izabran nezakonito.


- Niko nije ovdje naivan i zna se da je CIK politički obojen. Smatrali smo da će imati bar malo profesionalnog dostojanstva kod sebe i da će utvrditi preliminarne rezultate i da će onda u skladu sa zakonom reagovati. Međutim, i ono malo povjerenja što smo imali, pogaženo je. Uložićemo žalbu na odluku CIK-a Sudu BiH, ako nam i to dozvole. Ako ima i "P" od pravosuđa morali bi da je ponište, i natjeraju CIK da donese preliminarne rezultate, pa onda da donose neke odluke - pojasnio je Dodik.


Dodik je istakao da SNSD nema problema sa prebrojavanjem glasova, ali, kako ističe, sada postoji sumnja.


- Sutra ćemo i na najvišim organima partije imati sastanak i odlučiti kako i šta dalje. Ovakva BiH ne treba nikome - rekao je Dodik.