Dodik: Ni u ovoj borbi Savčić neće biti sam


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da odluka Suda BiH o određivanju pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savcicu nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije."Republika Srpska pružiće Milomiru Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima“, istakao je Dodik.


Onima koji ovo rade, rekao je Dodik, mogu samo da poručim da ovakvim odlukama i ovakvom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj, niti će je destabilizovati.


"Ovakim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH čiji su svi elementi usmjereni protov Srba i Srpske“, naglasio je Dodik.


Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčića "zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti", a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku.