top of page

Dodik: Nemjerljiva uloga srpskih boraca, bez njihove žrtve ne bi bilo Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.


foto: ATV


- Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka - istakao je Dodik.


Naglasio je je da je uloga srpskih boraca i žrtva koju su oni podnijeli s ciljem stvaranja i očuvanja Republike Srpske nemjerljiva.


- Јer bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda. Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne smije da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem njegujemo sjećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo - naveo je Dodik.


Istakao je da "svim borcima dugujemo poštovanje i zahvalnost".


- Posebno institucije Republike Srpske moraju da učine sve kako bi porodicama poginulih boraca, preživjelim borcima i ratnim-vojnim invalidima omogućile bolji život i ostvarenje svih prava koja zaslužuju - navodi se u čestitki predsjednika Repubike Srpske.

bottom of page