Dodik: Nema promjena, očekujem posebnu sjednicu Narodne skupštine idućeg mjeseca

Govoreći o izjavi Kristijana Šmita da je Milorad Dodik odustao od povlačenja iz Oružanih snaga BiH, srpski član Predsjedništva BiH kaže da ne zna šta on ima veze s tim i da se čeka da Narodna skupština Republike Srspke odluči kada će biti održana posebna sjednica.
,,Tamo je predloženo da mi povučemo našu saglasnost sa Oružanih snaga i da mi u roku od šest mjeseci pokušamo riješiti, ili pak neki novi model na nivou BiH, ili neke dvije mogućnosti, da se donese odluka o Vojsci Republike Srpske ili demilitarizacija Republike Srpske. U svakom slučaju ćemo odlučivati u nekom vremenu. Nikakvih promjena nema. Ja ne govorim u ime Šmita, tako da ne očekujem da on govori u ime mene. Očekujem da će ta sjednica biti između 8. i 10. idućeg mjeseca. Ja ću se zalagati za tu odluku, kao i druge odluke kao što je proglašenje odluke da ne važe nametnuti zakoni visokih predstavnika", rekao je Dodik za ATV.

Dodik kaže da se pokušala nametnuti priča da se ovdje dešava nešto strašno, kako treba uvoditi neke sankcije, ali dodaje da je ovo veoma racionalno i da se traži razgovor i dogovor.


,,Mi se ne ponašamo protivustavno, niti tražimo tražimo da se ugrozi ono što pripada BiH, ali je činjenica da je sve što pripada Republici Srpskoj ugroženo", jasan je Dodik.

Dodao je da Šmit nije prisustvovao sastanku sa Varheljijem.


,,Ima potrebu da se nametne kao visoki predstavnik, koji nije", zaključio je Dodik.