Dodik: Nema odluka u Predsjedništvu dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona Valentina Incka


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH nije donesena nijedna odluka, ističući da učestvovanje u radu nije blokada i da je učešće moguće u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske dok god se ne dođe do rješenja o zakonu koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko."Ovaj zakon je neodrživ i NSRS ga je ukinula na prostoru Republike Srpske. Ozbiljno se spremamo da provedemo takav nalog Parlamenta Srpske", rekao je Dodik.


On je naveo da je na sjednici Predsjedništva bio niz političkih i vojnih pitanja, ističući da nijedna odluka nije donesena te da će se neke tačke ponovo naći na dnevnom redu sljedeće sjednice.


"Ako ne bude dogovora o rješenju za nemetnuto pitanje i neuvažavanje Republike Srpske ostaćemo u ovom kapacitetu i na narednoj sjednici glasati protiv, što znači da će to otići na sjednicu NSRS i NSRS će se odrediti o tim pitanjima", istakao je Dodik.


On je rekao i da se juče konsultovao sa predsjednikom Parlamenta Srpske te da je rečeno da je učešće na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH u skladu sa zaključcima NSRS.

Recent Posts

See All