Dodik: Nema danas policajca u Srpskoj koji je spreman da preko ovoga pređe

Lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je saučešće porodici ubijenog policajca Radenka Bašića i poručio da se više ovako nešto ne smije dopustiti, čime je najavio izradu novih pravila u pogledu zaštite policajaca."Razgovaramo o bezbjednosnoj situaciji. Ovom prilikom želim da porodici izrazim saučešće porodici stradalog Bašića, želim da izrazim saučešće svim pripadnicima policije. U okviru ove rasprave smo finalizovali prijedlog kojem će se pristupiti izradi novih pravila u pogledu zaštite policajaca i njihovih poslova. Tako bi ojačali poziciju policajaca u Republici Srpskoj i predvidjeli rigorozne mjere za akcije kao što je ova, gdje je nepoznata osoba ubila policajca", rekao je Dodik.


On je poručio da se radi o čovjeku koji je nesumnjivo obavljao kvalitetno svoj posao i jednom od najpoštenijih policajaca. On je bez ikakvih oklijevanja štitio interese građana, rekao je Dodik.


"Ne smije se više dopustiti ovako nešto. U toku je obračun sa kriminalnim strukturama u Republici Srpskoj, možete da vidite da je to povećano u posljednjih mjeseci. Nema danas policajca u Republici Srpskoj koji je spreman da preko ovoga pređe. Mi ćemo samo naše napore za stabilno društvo povećati", poručio je Dodik.