top of page

Dodik: Ne postaje se Srbinom u kampanji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da insistiranje na njegovim odnosima sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, za koga je Republika Srpska politička činjenica, sinhronizovna politička operacija opozicije iz Srpske sa muslimanskim političkim partijama."Republika Srpska je tako dočekala da muslimanske stavove u Srpskoj najvatrenije brane nazovi srpski politički predstavnici. Da nije bilo mene niko iz opozicije ne bi znao ni kada, ni ko je nad Srbima počinio zločin i bar meni nije nikada bio problem da stvari nazovem pravim imenom", rekao je Dodik.


On je u izjavi za Srnu naglasio da gotovo histerično potenciranje odnosa sa Republikom Hrvatskom, koja u potpunosti poštuje Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku, izlazi iz okvira političkog i poprima oblike psihopatološkog.


"SDS i PDP su dobili istraživanja prema kojim ih građani Srpske ne doživljavaju kao patriote, pa su brže bolje ugurali Jelenu Trivić u 'Mali Zejtinlik', groblje najboljih srpskih sinova, a onda svim grlima koja imaju počeli su da uzvikuju 'Dodik se sastao sa Milanovićem'", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.


Dodik je naglasio da SDS i PDP nemaju nijedan konkretan odgovor na konkretan nacionalni, socijalni ili ekonomski izazov.


"Povjerovali su da će brigada Kristijana Šmita postati srpska politička ponuda ako Trivićevu uslikaju u groblju 'Mali Zejtinlik', a horski udare na odnose sa Hrvatskom. Ne postaje se Srbinom u predizbornoj kampanji, niti negirajući tuđi patriotizam", poručio je Dodik.

bottom of page