top of page

Dodik: Nećemo zaboraviti i nećemo dozvoliti da se ponovi "Oluja"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Novom Sadu na centralnom obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja", da srpski narod neće zaboraviti i neće dozvoliti da se ponovi "Oluja".- Deveti put smo ovdje da kažemo da nećemo zaboraviti i da se neće ponoviti. Oluja je pogrom, zločin i genocid, ona je etničko čišćenje. Ona je kontinuitet onoga što smo mogli da gledamo iz Drugog svjetskog rata, konačno rješenje za Srbe, kako kaže Tuđman, da nestanu, da se nikad ne oporave. Ali eto, nismo nestali - izjavio je Milorad Dodik.


On je istakao da Srbi, uprkos svemu tome, nisu nestali već su danas okupljeni i jedinstveni jer "samo tako možemo da očuvamo sjećanje i pamćenje i živimo".


- Nismo ni bosanski, ni hrvatski Srbi, već jedan narod - poručio je Dodik.


On je istakao da je teška sudbina srpskog naroda, ali "da ne smijemo više dozvoliti da nama upravljaju".


- Moramo da se okupimo oko naših vrijednosti i nastojanja da odbranimo svoje - dodaje srpski član Predsjedništva BiH.


Dodik je rekao da iako nije rođen u Srbiji, njegova zemlja je Srbija i Republika Srpska, jer nema drugi identitet.


- Moja zemlja je Srbija, moja zemlja je Republika Srpska, ja nemam drugi identitet i nemam kuda da se okrećem i kuda da idem, jedino gdje želim jesu Republika Srpska i Srbija. Jednoga dana, a kao rezultat svih stradanja, svih jauka i gubitaka koje smo imali moraće da dođe srpsko državno i nacionalno jedinstvo i da našu Srpsku i Srbiju vidimo jedinstvenu u nastojanju da odbrane naš identitet - kazao je Dodik.


On je naglasio i da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je prije devet godina pokrenuo inicijativu za zajedničko obilježavanje stradanja u "Oluji", žrtve i progon bi otišli u zaborav i ostala bi samo porodična i lična sjećanja.


bottom of page