top of page

Dodik: Nećemo biti servis za želje EU, SAD i ostalih

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da nova vlast na nivou BiH sigurno neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih, i dodao da će raditi na rješavanju pitanja koja to već dugo čekaju, te će forsirati realizaciju razvojnih projekata.


foto: ATV


"Nakon formiranja Savjeta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, vjerujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Savjeta ministara", rekao je Dodik.


Dodik je dodao da će dogovor o formiranju vlasti sutra biti završen, da će razgovarati o konkretnim projektima i određenim pozicioniranjima.


"Idemo da pokušamo da radimo u atmosferi punog uvažavanja, imamo potrebu da i oni i mi riješimo neka pitanja, opredijelili smo se da forsiramo razvojne projekte", naglasio je Dodik.


Dodik je ranije najavio da će trojni sastanak o formiranju Savjeta ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkom nivou biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu, te da će SNSD podržati Borjanu Krišto za predsjedavajuću Savjeta ministara.Comentarios


bottom of page