top of page

Dodik: Nastavljamo uspješnu saradnju sa Kinom (VIDEO)

Imali smo dobro saradnju sa NR Kinom, i uvjeren sam da će biti i nastvljena, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na prijemu koji je organizovao ambasador Kine Đi Ping povodom kineske Nove godine i njegovog odlaska iz BiH.- Kina je uvijek uvažavala specifičnosti u BiH iza razliku od SAD nikada se nije miješala u unutrašnje stvari BiH. Zato smo zahvalni, Kini, njenom narodu i predsjedniku Si Đi Pingu na razumijevanju i podršci - istakao je Dodik.

 

Dodik je istakao značajana ekonomska ulaganja u Srpsku od strane NR Kine.

 

- Imali smo mogućnost da koristimo Platformu "Pojas i put" i da izgradimo Termoelektranu "Stanari", a to je jedna od najvećih investicija ne samo poslije rata, već posljednjih 50 godina, koja je izgrađena kineskom tehnologijom koja se pokazala kao najbolja. I ne samo to, izgradnja puteva, bolnica - dodao je Dodik.


Ambasador Đi je istakao da prema kineskom lunarnom kalendaru, godina Zmaja samo što nije stigla, te je u ime Ambasade u BiH upituo iskrene čestitke svim Kinezima u BiH, kineskim preduzećima, učiteljima i studentima.

 Na prijemu su pored Dodika bili i premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Marinko Čavara i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

bottom of page