Dodik: Narodna skupština ključno mjesto razgovora

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je Narodna skupština Republike Srpske ključno mjesto svega, pa tako i razgovora o svim temama.Dodik je komentarišući stav opozicije koja je ostala uzdržana za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske o političko-ekonomskoj situaciji u BiH istakao da u Narodnoj skupštini nema velike i male teme, te da sve teme koje se raspravljaju na nivou BiH, treba da budu i u republičkom parlamentu.


"Mi to različito vidimo. Bio sam poslanik prvom sazivu Narodne skupštine i savršeno znam na koji način smo se referisali na sve jedno pitanje koje je bilo u to vrijeme. I to je omogućavalo dodatni legitimitet Republici Srpskoj“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


On smatra da ni za jedno pitanje ne postoji razlog da se ono ne obradi u Narodnoj skupštini Srpske.


"Da je pameti, a u BiH je nema, sva pitanja koja idu na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, trebalo bi prethodno da budu obrađena u parlamentu Srpske. Međutim, stranci ovdje pokušavaju da naprave od poslanika koji se biraju na prostoru Srpske samostalne strijelce koji imaju pravo da rade šta hoće“, rekao je Dodik.


On je ocijenio da to u ovom momentu odgovara opoziciji, te dodao da će se sjednica Narodne skupštine ipak održati.


"Narodna skupština je donijela i zaključke, koji su veoma jasni i mi ostajemo pri tim zaključcima. Naša politika i dalje ostaje da se ono što je ustavom dato Republici Srpskoj da u njoj i reguliše“, istakao je Dodik.


On je dodao da će u narednom periodu na dnevni red Narodne skupštine biti stavljeno pitanje imovine, kao i pitanje visokog sudskog i tužilačkog savjeta Srpske u formi nacrta i da će poslanici o tome raspravljati.


Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti riječi o političko-ekonomskoj situaciju u BiH biće održana u utorak, 1. februara, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.