top of page

Dodik nakon sastanka sa Konakovićem: Napraviti mehanizam da ne dolazi do zastoja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem.


foto: ATV


"Izrazili smo zadovoljstvo što smo formirali Savjet ministara. Čekaju nas obimni poslovi koji trebaju da se završavaju na nivou BiH. Biće pitanja koja su na političkom nivou, ali nema potrebe da to potenciramo, jer treba da budemo na liniji da dogovorimo ono što možemo", istakao je Dodik na konferenciji za novinare.


Dodik je kazao da su efikasno došli do formiranja Savjeta ministara, te je poručio da je bilo razgovora o rješavanju zastoja projekata.


"Ovo je dobra praksa koja može da pomogne u budućnosti da lakše usaglasimo stavove i savladamo nesporazume. Efikasno smo došli do formiranja Savjeta ministara koji već obavlja svoju funkciju. Ono što je osnovni princip u našoj saradnji jeste da se konsultujemo o svakom pitanju. Razgovarali smo o tome na koje načine ćemo riješiti zastoje. Poslaćemo ekipu pravnika koji će zajedno sjesti i napraviti jedan mehanizam koji će riješiti probleme, kako ne bi dolazilo do zastoja projekata. Konakoviću sam poželio da ostvari dobre rezultate", naveo je Dodik te dodao:


"Turkovićeva je prethodno u ovom ministarstvu pravila porodične i stranačke ambasade po svijetu. Suština BiH je da svi budu zastupljeni u svim ambasadama. Uloga ministra inostranih poslova veoma je važna u pogledu onoga što se formalno-pravno treba činiti. Imamo različite poglede, recimo po pitanju sankcija Rusiji. To Republika Srpska ne podržava. To je tako. Na tom pitanju ne trebamo trošiti vrijeme, trebamo ići dalje, da u ovom nestabilnom vremenu BiH funkcioniše. Ono što ćemo insistirati jeste da se smanji međunarodni internacionalizam. Rekli smo da Srpska nikada neće priznati Šmita kao visokog predastavnika", kazao je Dodik.

Comments


bottom of page