Dodik nakon sastanka sa Gincburgom: Najveći broj građana opredijelio se za rusku vakcinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa direktorom "Gamaleja", Instituta iz Moskve i tvorcem vakcine "Sputnjik Ve" profesorom Aleksandrom Gincburgom.Milorada Dodik je nakon sastanka kazao da se većina građana Srpske opredijelila za rusku vakcinu "Sputnjik Ve", te da je Srpska imala uspješnu saradnju sa kompanijama i vlastima u Rusiji kako bi obezbijedila dovoljne količine vakcine.


"Najveći broj građana opredijelio se za rusku vakcinu", izjavio je Milorad Dodik, te dodao da mu je bilo zadovoljstvo ugostiti profesora Aleksandra Gincburga.


Gincburg je naveo da je na ovom sastanaku, kao i sa profesorima Univerziteta u Banjaluci razgovarano o mogućnostima pružanja pomoći u suzbijanju širenja delta soja virusa korona.


"To smo objasnili i gospodinu Dodiku. Mi smo razgovarali i o zajedničkom radu na praćenju situacije i razvoju delta soja. Imamo podršku gospodina Dodika, nadamo se da ćemo dalje raditi zajedno da spasimo i preventivno utičemo na narod Republike Srpske i Rusije", naveo je profesor Gincburg.


Sastanku, koji je održan u zgradi Vlade Republike Srpske, prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.


Podsjećamo, prethodno je Gincburg sa delegacijom Naučno-istraživačkog centra Gamaleja posjetio banjalučki Medicinski fakultet na poziv dekana ove visokoškolske ustanove Ranka Škrbića.