top of page

Dodik najugroženija ličnost u Republici Srpskoj: Karan uvjerava da MUP garantuje bezbjednost

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, dakle duži vremenski period, preduzima niz mjera i radnji na zaštiti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čime garantuje njegovu bezbjednost.“Pod tim mislim na aspekt njegovog kretanja, boravka, aktivnosti i drugo. Naše službe proaktivno djeluju, svakodnevno procjenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija ličnost u Republici Srpskoj”, istakao je Karan.


Prema njegovim riječima, zaštita i bezbjednost ličnosti koje se posebno štite u Republici Srpskoj, a posebno predsjednika Republike Srpske, je nešto čemu MUP pristupa sa najvišim mogućim stepenom ozbiljnosti i profesionalnosti.

 

On je istakao da je zaštita ličnosti predsjednika Republike specifična sa aspekta funkcije koju on obavlja i samim tim spada među one koji zaprimaju i najviše prijetnji, te u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mjere u smislu procjene njegove ugroženosti i zaštite.

 

“Kad govorimo prijetnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmjenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one prijetnje predsjedniku Republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

On je rekao da se svakoj informaciji pristupa jednako ozbiljno.

 

“Svjedoci ste da takvih prijetnji ima stalno, ali ono što je bitno da svakoj informaciji i saznanju pristupamo sa jednakom ozbiljnošću, a sve sa ciljom rasvjetljivanja tih krivičnih djela”, istakao je Karan.

 

bottom of page