top of page

Dodik najavio mogućnost povećanja plata i penzija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će u Republici Srpskoj biti povećane plate i penzije.Kako je rekao, planirano je da penzije budu veće od 1. jula, dok bi do novog rasta plata u javnom sektoru od 10 odsto moglo da dođe 1. avgusta.


"mi smo za to da se plate u javnom sektoru od 01.08. povećaju za deset odsto. Očekujemo da će se od Vlade obezbijediti zakonodavno-pravni okvir da se to desi. Mi očekujemo da se 01.07. povećaju penzije za 10 odsto. To je sve u cilju ovoga da pariramo inflatornim kretanjima. Uz mjere koje smo već donijeli za ukidanje akciza to bi poboljšalo naš standard", rekao je Dodik.


Kada je u pitanju realni sektor, Dodik je rekao da će se i tu pokušati obezbijediti povećanje plata u dogovorima sa socijalnim partnerima.


"Mjeru koju smo pripremili za realni sektor jeste da se do kraja godine za industriju, a to je realni sektor, povećaju davanja od 40 miliona KM. Na bazi tog davanja mi ćemo tražiti da se za radnike u realnom sektoru povećaju plate", rekao je Dodik.


Dodik je rekao da se planira da do kraja godine prosječna plata u Srpskoj dostigne iznos od 600 evra.

bottom of page