top of page

Dodik na slavi MUP-a: Ostanite patriote odane građanima, slobodi i miru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će institucije Srpske podržavati Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Policiju čiji pripadnici moraju učiniti sve kako bi bili sačuvani javni red i mir.Dodik je čestitao krsnu slavu MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.


"Krsnu slavu da proslavite u miru i da sve više napredujete. Morate sačuvati javni red i mir za dobrobit naših građana", rekao je Dodik u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke.


On je naveo da se danas obilježava više značajnih događaja za srpski narod, podsjetivši na ulazak srpske vojske i oslobođenje Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.


"Na današnji dan je potpisan i Dejtonski mirovni sporazum koji smo prihvatili i odlučili da budemo u državnoj zajednici koja se zove BiH", dodao je Dodik.


On je ponovio da je od potpisivanja ovaj sporazum oskrnavljen nametanjima visokih predstavnika, što je nedopustivo.


"Republika Srpska danas slavi mir. Srpska je stabilna, a to se ogleda i u činjenici da politički i institucionalno funkcioniše u okviru Ustava", rekao je Dodik.


On je napomenuo da je u proteklom periodu ulagano u cijelu Republiku Srpsku od Trebinja, Višegrada, Jahorine do Banjaluke.


"Uskoro počinjemo gradnju bolnice u Trebinju, a biće nastavljena rekonstrukcija nekih bolnica, kao i dodatna ulaganja u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci", rekao je Dodik.


On je podsjetio da se u Srpskoj grade i auto-putevi, s ciljem spajanja Banjaluke i Bijeljine.


"Veoma je važno da Republika Srpska poštuje Dejtonski mirovni sporazum i jedino je prihvatljivo postojanje njegovog slova. Samo tako BiH može funkcionisati", kategoričan je Dodik.


On je ponovio da je neophodno vratiti nadležnosti Republike Srpske.


"Republika Srpska će pokazati karakter u godinama koje dolaze, s ciljem očuvanja ustavno-pravne pozicije. Veoma je bitno što je Policija Srpske vratila svoje dostojanstvo i da je sačuvana uprkos brojnim pokušajima da bude ukinuta", rekao je Dodik.


On je istakao da svi koji završe Policijsku akademiju dobijaju posao.


"Želim vam da ostanete patriote odane našim građanima, slobodi i miru", poručio je Dodik.

Comments


bottom of page