top of page

Dodik: Na ovaj način BiH ne može da nastavi svoje postojanje

Potvrđeni su različiti stavovi, nije došlo do približavanja stavova Bošnjaka i Hrvata, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH komentarišući pregovore oko izmjena Izbornog zakona BiH."Realnije je očekivati ponovni neuspjeh nego što bi bio dogovor. Volio bih da nisam u pravu", rekao je Dodik.


On je rekao da je vidljivo da BiH ne može nastaviti svoje postojanje ukoliko se ne uvaže istorijske i etničke razlike koje postoji te da je građanski koncept koji predlaže SDA podvala koja neće proći.


– Naša politika će ostati ista, bez obzira na napore gospodina Borelja da se zaustavi ta priča. Zalažemo se za ustavno rješenje, ne za nametnuto – naglasio je Dodik.


Govoreći o sastancima koji su bili prethodnih dana Dodik je rekao da su se vidjeli različiti stavovi unutar BiH, te da su stavovi koji su izneseni pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta prikazali realno stanje u BiH. Takođe, rekao je da se pred tim Odborom mogla vidjeti ostrašćenost nekih parlamentaraca koji smatraju da su u BiH upravu samo Bošnjaci.


"U BiH nema političke volje za rad. Nema više mogućnosti da se vjeruje ili posluša čak i pokušaj uvođenja nekih reformi, a nema ni političke volje da se nastavi raditi u skladu sa Ustavom", rekao je Dodik.

bottom of page