top of page

Dodik na obilježavanju Dana nacionalnog jedinstva Rusije: Јedinstvo važno za svaku državu

Rusija obilježava Dan nacionalnog jedinstva. U Ruskom domu u Beogradu u toku je svečana akademija, kojoj prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na poziv ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka.Uz čestitke Rusiji, Dodik je naveo da će se odazvati na poziv ruskih zvaničnika, zahvalivši na dosadašnjoj podršci Ruske Federacije.


- To je razlog zašto sam ovdje u ime Srba iz Republike Srpske i u ime Republike Srpske. Uvijek ću biti na ovom mjestu kada me pozovu naši prijatelji Rusi - rekao je on.


On je zahvalio na pozivu ruskom ambasadoru, ali i predsjednici Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentini Matvijenko koja je Dodiku čestitala pobjedu na izborima.


Dodik je istakao da je za svaku državu, tako i za Rusku Federaciju, važno jedinstvo. Istakao je da je Rusija prijateljska zemlja, koja nikada nije nametala rješenja za Srpsku i BiH.


- Sa pažnjom i simpatijama posmatramo ruski narod, doživljavamo ga na taj način i želimo mu sve najbolje - rekao je Dodik.


Dodik je naglasio da nije moguće uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji i dodao da tako nešto ne može da se desi. Poručio je da pritisci Zapada nisu i neće uroditi plodom.

Obilježavanju Dana narodnog jedinstva u Ruskom domu u Beogradu prisustvuju brojne zvanice iz političkog, kulturnog, vjerskog i sportskog života Srbije i Republike Srpske.

bottom of page