Dodik: MUP čisti svoje redove i tek ćemo da čistimo
MUP čisti svoje redove i tek ćemo da čistimo. Znao sam za te aktivnosti i bez oklijevanja, naš zahtjev je bio da nema nikakvog izuzeća", rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


"Neprihvatljivo je da bilo koji pripadnik bude angažovana na taj način, oni moraju da odgovaraju žestoko i moraju da budu udaljeni od bilo kakve mogućnosti da se vrate u službu, a imamo i mnoge druge. Nisu oni samo u pitanju, ovi koji su u kontaktu sa raznim kriminalnim grupama, jer sa njimam nekako izađemo na kraj, ali imate mnogo onih podanika koji su spremni da rade za razne strane obavještane služe, a pripadaju našim bezbjednosnim strukturama. I sa njima ćemo morati, polako ali sigurno, sklanjajući ih sa važnih mjesta", poručuje Dodik i dodaje:


"Najbolje se to vidi kada sklonite nekog sa nekog šefovskog mjesta, onda dođe ambasada i reaguje za njega, to odmah znate ko je i šta je. Mi želimo da policija bude u službi ovog naroda, ove Republike i ta policija će biti izgrađena, kao što je i bila u funkciji do sada, biće i od sada."


Govoreći o samoj akciji Dodik kaže da ovakve prilike MUP neće propuštati.


"Ovo je bio samo jedan eksces koji govori da mi ne želimo da propustimo priliku da se sa takvim obračunamo", rekao je Dodik.


(ATV)