top of page

Dodik: Moguć novi oblik saradnje za dobrobit svih naroda u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da poruke koje je dobio od potpredsjednika Srpske iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda ukazuju na to da je moguće napraviti novi oblik saradnje."Spreman sam na to. Mi želimo da ljudi, bez obzira kojoj naciji pripadaju, osjete da je Republika Srpska tu i da može da pomogne u rješavanju njihovih komunalnih i drugih problema koje imaju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.


Dodik je dodao da je Pokretu za državu ponuđena mogućnost da učestvuje u strukturi vlasti, kao i da će se o pojedinostima naknadno razgovarati.


"Nemam ništa protiv da oni učestvuju u tome", rekao je Dodik.


Govoreći o njihovoj politici što se tiče Doma naroda, Dodik kaže da je razumio da su od opozicije tražili da jedan kandidat bude njihov i jedan iz opozicije.


"Očigledno da nemaju dogovor te vrste ili imaju, ja ne znam", naglasio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.


Prema njegovim riječima, kandidati Pokreta za državu neće glasati za delegate koji će biti na listi SNSD-a već će njihovi delegati imati svoj politički izbor i svoje političko glasanje.


On je dodao da od Pokreta za državu nije tražio da glasaju za kandidate SNSD-a, ali da poštuje njihov politički izbor.


"Srpska će nastaviti da sprovodi politike kao odgovor na izazove"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će Srpska nastaviti da sprovodi politike kako bi odgovorila na predstojeće ekonomske izazove.


On je potvrdio da je na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka razgovarano o politikama koje Republika Srpska želi da sprovodi.


"Svi su uvjereni da dolazi teško vrijeme ekonomskih izazova. Republika Srpska je pripremljena na te izazove i nastaviće da sprovodi politike koje je do sada imala kao odgovor na njih", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj o formiranju vlasti.Comments


bottom of page