Dodik: Marinkove pjesme ostaće vječno da žive

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici i prijateljima pjevača Marinka Rokvića, ističući da će njegove pjesme i talenat koji je posjedovao pamtiti generacije njegovih poštovalaca.


,,Sa velikom tugom primio sam vijest da nas je napustio još jedan velikan srpske muzičke scene i moj veliki prijatelj. Marinko Rokvić bio je više od pjevača, umjetnik narodne pjesme koji je snagom svoga glasa obilježio naše, ali i buduće vrijeme", istakao je Dodik.


Dodik je istakao da će Marinkove pjesme nadživjeti sve nas njegove savremenike, jer to nisu obične pjesme već vanvremenski hitovi koji će uvijek biti rado slušani i sigurno je da ni buduće generacije neće dozvoliti da odu u zaborav.


U telegramu saučešća Dodik je izrazio iskreno saosjećanje u bolu koji je zadesio porodicu Rokvić, dodavši da je sa Marinkom otišlo jedno divno vrijeme koje je on svojim glasom i postojanjem učinio ljepšim, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.


Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini.


Marinko Rokvić rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Pjevačku karijeru započeo je 1974. godine. Do sada je objavio 21 studijski album.


Iza njega će ostati brojni hitovi, poput "I kad me svi zaborave", "Skitnica", "Da volim drugu ne mogu", "Ti za ljubav nisi rođena", "Potražiću oči nešto zelenije"...