top of page

Dodik: Loš položaj Srba u FBiH kamufliraju iluzornim potezima (VIDEO)


Srbi u FBiH i dalje su u lošoj poziciji koja je kamuflirana raznim potezima koji idu za tim da prikazuju nešto što nije stvarnost - iluzije, ali čitava BiH je takva, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.- Ono što imate u FBiH prenosi se na nivo BiH - duboko nefunkcionalne i promašene zemlje - poručio je Dodik.


On je istakao da u FBiH vlada podanički mentalitet, koji je spreman da prihvati stranog tutora, Kristijana Šmita, koji nema nikakve ingerencije i koji se ni malo ne razlikuje od onog koji je bio tutor Austrougarske koji je ovdje bio nametnut.


- Pa i ovaj ovdje nešto donosi, niko ga nije imenovao, ni izabrao, ni prihvatio, on nešto prijeti, govori šta treba da radimo, govori o genocidu, a dolazi iz zemlje čiji su sunarodnici ranije počinili najstrašnije zločine na svijetu - dodao je Dodik.


Dodik je istakao da bi trebalo imati neku mjeru, da je Njemačka za respekt u smislu ekonomije, ali da sigurno ne treba da drži pridike pogotovu Srbima o tome šta je ispravno, a šta ne, narodu kojem su u dva rata svojom ideologijom pobili skoro pola populacije.


- On je sada došao nama ovdje da govori šta treba da uradimo u smislu demokratije, a sve što govore je u funkciji toga da nestanemo - naglasio je Dodik.


Dodik je dodao da na to ukazuje i priča o imovini, koju žele da kamufliraju, da sada malo sklone ali da je zadrže na temi, te ocijenio da će to biti ključno pitanje.


- Imovina nije sporna, mi nastavljamo da je upotrebljavamo onako kako je dao Ustav BiH. Ako oni misle da to nije tako i da bi trebalo nešto drugačije sa tom imovinom, neka probaju, mi u tom procesu nećemo učestvovati - rekao je Dodik.

Kommentarer


bottom of page