Dodik: Lažne i opasne tvrdnje Stanivukovića (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o ugroženosti pacijenata na Univezitetskom kliničkom centru Republike Srpske laž i da predstavljaju opasnu stvar.


Dodik ocjenjuje Stanivukovićeve poteze opasnim, tvrdeći da gradonačelnik Banjaluke pokušava napraviti situaciju haosa služeći se neistinama protiv ozbiljnih ljudi i ustanova.


,,To je zločin protiv čovjeka to što on tvrdi, tako olako dižući paniku ovdje u Republici Srpskoj, za šta nema nikakvog osnova i razloga. Dakle, taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan. Sjećam se koliko smo se borili da firma koja to u Republici Srpskoj proizvodi i plasira bude jedna ozbiljna evropska kompanija, a on je i toj kompaniji nanio ozbiljno zlo neistinitim tvrdnjama'', rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.Dodik istakao je da ima puno povjerenje u ljude koji rade u banjalučkom Kliničkom centru, dodajući da se neistinitim tvrdnjama Stanivukovića da je zdravlje pacijenata ugroženo zbog kiseonika koji se koristi na UKC-u, nanosi ozbiljno zlo evropskoj kompaniji koja to proizvodi i isporučuje.


On je istakao da opozicija u Srpskoj stalno pokušava napraviti situaciju haosa, da on može da razumije političku borbu, ali da je došlo do neizdrživosti vezano za tako neodgovorno ponašanje.


,,Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče'', rekao je Dodik.