top of page

Dodik: Kavazović uspješno mijenja posrnulog Izetbegovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uspješno mijenja posrnulog Bakira Izetbegovića, koji je za svaki politički problem u BiH imao spremnu vrstu naoružanja.


foto: ATV


- Problem je što je Kavazović na čelu vjerske zajednice, koja bi trebalo da promoviše mir i toleranciju, naveo je Dodik na Tviteru, reagujući na izjavu Kavazovića da se BiH brani u institucijama, te da ukoliko one "padnu", zemlju treba braniti oružjem.


Dodik je podsjetio da je prije 30 godina Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH.


- Husein Kavazović prijeti istim scenarijem 30 godina kasnije. Reisu Islamske zajednice u BiH poručio bih da se skloni iz dvorišta politike i naoruža ljubavlju, tolerancijom i lijepim riječima - istakao je Dodik.


Kavazović je za MTV Igman izjavio da je "današnja borba u institucijama BiH" i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.


"Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem", dodao je Kavazović.

Comments


bottom of page