top of page

"Dodik jedini pravi političar i patriota koji vodi Srpsku pravim putem"

Milorad Dodik je jedini ovdje pravi političar i državnik koji se rađa jednom u sto godina i koji je jedan veliki patriota i vodi Republiku Srpsku u ovim kriznim vremenima baš onako pravim putem ka uspjehu i očuvanju, rekao je u ATV-ovoj emisiji "Imate riječ" Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske."Dodik je vjerovatno prepoznao u meni organizatora, on vodi politiku, ja se vodim organizacijom i ja sam sam sebe iznenadio, a i mnoge da sam se i tu snašao dobro", rekao je Đajić.


Na pitanje glavne i odgovorne urednice informativnog programa ATV-a Milijane Kos da li bi napustio politiku, Đajić kaže da da.


"Vrlo rado bih je napustio, da to preuzmu drugi, mlađi, školovaniji za tog i da predsjednik Dodik podmladi tu ekipu oko sebe i umjesto mene dovede neke mlađe ljude koji će to bolje raditi", rekao je Đajić te dodao:


"Ja ne bi bio ovdje da ne smatram da se mora malo bolje organizovati i partija i država i da mora doći do profesionalizacije države".


Đajić ističe da se najljepše osjeća kao doktor.


"Ja sam profesionalac i radim profesionalno i radim veoma ozbiljno i u 25-30 godina, što je moj veliki uspjeh, moje ljekarske karijere nikada nisam imao nijednu primjedbu ni od pacijenta, rodbine, ni bilo koga da sam loše postavio dijagnozu i dao terapiju", rekao je Đajić te dodao:


"Tako i u ovome, ja želim prevashodno da Republika Srpska bude ponos kao što je Univerzitetski klinički centar."


Đajić je istakao da se ponosi Univerzitetski kliničkim centrom Srpske.


"UKC, kojim rukovodim pet godina, sa svojim saradnicima i zaposlenim, uz veliku podršku rukovodstva Srpske, a najviše uz podršku Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Alena Šeranića i ostalih, mi smo napravili ponos", kaže Đajić te dodaje:


"Naša misija je da sačuvamo Republiku Srpsku i njene institucije, ali istovremeno da ih unaprijedimo da budu bolje, ali da grad Banjaluku napravimo najljepšim mjestom za život".


Na pitanje da li ljekari primaju mito te da li uzimaju velike pare na tenderima, Đajić kaže:


"Ne može se naći pacijent ni rodbina pacijenta da kaže da je doktor Đajić uslovljavao, primao mito ili nešto čekao od njih da bi primio pacijenta, to je moj najveći ponos."


Đajić kaže da, što se tiče dobavljača tendera, sve jedan dokument koji potpiše ide na protokol.


"Sve što radim je transparentno, radim sve po zakonu i nikakve koristi nemam, niti sam opterećen parama", rekao je Đajić.


Đajić je istakao da je sa svima dobar i da nikad nije gledao ko je čiji član partije, ali kada je postao direktor, iz opozicije su postali zavidni.


"Ja sam od GO Banjaluka napravio ozbiljnu firmu i onda su krenuli da me napadaju najstrašnijim oružjem", kaže Đajić.


Đajić se osvrnuo i na tzv. aferu kiseonik te istakao da je opozicija pokazala kakav odnos imaju prema stanovnicima i zdravstvenim radnicima.


"Kiseonik se isti danas koristi, gdje su sada?", zapitao se Đajić te dodao:


"Došli su na vlast zbog nesrećnog dječaka i tamo se zaklinjali da neće u Skupštinu, a otišli su u Skupštinu i lagali i sad opet to isto rade i htjeli su nove žrtve, ja sam ogorčen, to je bio zločin prema stanovnicima", kaže Đajić.


On je istakao da nikome nije naštetio kiseonik.


"Taj kiseonik primala moja rođena sestra, kiseonik primao Milorad Dodik, primale male bebe, 320 pacijenata i 87 pacijenata na respiratoru, svi su primali taj kiseonik i svi su izliječeni i nikome nije štetio taj kiseonik", rekao je Đajić te dodao:


"To je bio jedan zločin prema sopstvenom narodu i sram ih bilo i narod je to već prepoznao, narod sve vidi."

bottom of page