top of page

Dodik: Imovina nesumnjivo pripada Srpskoj


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da imovina nesumnjivo pripada Republici Srpskoj i o tome ne može biti nikakvih razgovora, jer je to pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom.- Zbog neprihvatljivog odnosa prema Republici Srpskoj na sastanku koalicije koja vrši vlast u Srpskoj, održanom tokom sedmice, odlučeno je da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.


Ističe Dodik da se priprema još jedna prevara i otimačina u vezi s imovinom Republike Srpske.


- Na ovo su nas prisilile američka i britanska strana jer je očigledno da, pored svih dosadašnjih kršenja Dejtonskog sporazuma, pripremaju još jednu prevaru i otimačinu u vezi s imovinom Republike Srpske, naveo sam i u saopštenju za javnost od petka - dodaje Dodik.


Takođe, predjednik Srpske prisustvovao je sveečanosti povodom 30 godina osnivanja Istočnog Sarajeva, te istakao da je to bila hrabra odluka, koja je omugućila zaštitiu srpskog naroda na tom području.


- Imao sam i niz sastanaka s predstavnicima lokalnih zajednica i SNSD-a, kao što su Teslić i Bratunac, a razgovarao sam i s predstavnicima mladih SNSD-a o predstojećim izborima u ovoj organizaciji - ističe Dodik.


Dodik je prisustvovao i i završnoj tribini koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" i poručio da danas očekuje vijest da je sadašnji gradonačelnik opozvan.

Commentaires


bottom of page