top of page

Dodik: Imam više od 25.000 glasova prednosti, što je dovoljno za pobjedu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da ima više od 25.000 glasova prednosti u odnosu na kandidata PDP-a Јelenu Trivić, što je dovoljno za pobjedu.Dodik je u obraćanju članstvu u stranačkim prostorijama u Banjaluci rekao da je kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pobijedila kandidata SDS-a Mirka Šarovića.


Dodik je nazdravio sa članovima SNSD-a i poručio da još uvijek čekaju rezultate sa glasačkih mjesta u kojima je njihova pobjeda sigurna.

"Ono što je 100 odsto sigurno, Željka je pobijedila. Što se tiče lista koje su za Parlament i Predstavnički dom tu imamo oko 45-50 odsto. A na nekih 360.000 prebrojanih glasova, ja vodim za 25.000 glasova. To je nedostižno jer znamo da još nisu stigli rezultati sa mjesta za koja smo sigurni u pobjedu. Na kraju će to završiti na 90.000 razlike", rekao je Dodik.


On je poručio da će sačekati sve članove, da on u Banjaluci ima deficit, ali da su poslanici prošli odlično.


"Oni žele sada da problematizuju Doboj, Zvornik i svaki grad gdje smo mi napravili ozbiljnu razliku. Mi smo ozbiljna politička partija, ovo su ozbiljni rezultati. Sada imamo 52 poslanika zajedni sa koalicijom", rekao je Dodik.

"Vidim da su Jelena Trivić i Branislav Borenović proglasili pobjedu. Jedino što mogu da kažem da su njih dvoje izgubili svaki kredibilitet da se bave politikom. Milorad Dodik je osvojio 213.000 glasova, a Jelena Trivić 180.000. To je stanje na osnovu 73 odsto obrađenih mjesta u Republici Srpskoj. Ko išta zna o izborima i matematici, jasno mu je da sve može da bude, ali Jelena Trivić ne može da bude predsjednik Republike Srpske", rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.bottom of page