Dodik i Višković pustili u rad novu gondolu: "Bez ulaganja nema benefita"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Јahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu Poljice, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.


Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze "Novak Đoković", urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju.


,,Čast mi je ovdje biti i svjedočiti o još jednom uspjehu koji smo nesumnjivo ostvarili zajedničkim naporima, ne samo gradeći sve ovo na Јahorini, nego dokazujući da to možemo", rekao je Dodik.


On je čestitao i zahvalio Olimspijskom centru i svim prijateljima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.


,,Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja modrene i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u Srpskoj koje dolaze da nastave naš put", rekao je Dodik.


Prema njegovim riječima, vlasti u Srpskoj nastaviće sa investicijama širom Republike Srpske u svim oblastima privredno-ekonomskog djelovanja.


Višković je rekao da bez ulaganja nema benefita i rezultat što smo i danas pokazali na Јahorini kao i više puta do sada.


,,Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači", rekao je Višković.


Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.


Svečanoj ceremoniji prisustvuje i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić, srpski režiser Emir Kusturica, i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života.